Voetbaltentoonstelling geopend

Zaterdagmiddag 6 juni openden de voorzitters van de beide voetbalverenigingen in Fijnaart en Heijningen de tentoonstelling in de portocabines.

opening tentoonst 6 juni

Kees Rombouts en Jaco van der Vorm openen de expositie

De afgelopen weken is deze expositie ingericht met eigen archiefmateriaal en in bruikleen verkregen spullen als kledingstukken, plakboeken en vooral heel veel foto’s.

Kort na 1900 was voetbal in opkomst. Na de Eerste Wereldoorlog werden in Fijnaart en het het buitengebied clubs gevormd. De mannen speelden op weilanden bij boeren. Het gras moest natuurlijk kort genoeg zijn!

De eerste verenigingen waren Wilhelmina op Zwingelspaan, de Oudemolense Voetbalclub, en Sparta aan de Blaaksedijk. Nadat Sparta ter ziele was gegaan, is hier Kaaische Boys opgericht.

Tot eind september bent u van harte welkom om de geschiedenis van het Fijnaartse ‘voetbalgebeuren’ te bekijken. Hebt u zelf ook gevoetbald? Kom dan zeker en laat herinneringen weer tot leven komen!