De Heemkundige Kring ‘Fijnaart en Heijningen’

De Heemkundige Kring ‘Fijnaart en Heijningen’ bestaat sinds 1980. Hij werd opgericht met de bedoeling zoveel mogelijk te bewaren van wat ons aan het verleden van Fijnaart en Heijningen herinnert.

In al die jaren hebben we een groot aantal voorwerpen verzameld, die vroeger door landbouwers en ambachtslieden in gebruik waren, evenals voorwerpen voor huishoudelijk gebruik. Vanaf de oprichting hadden we een geschikte locatie om ze allemaal te exposeren, namelijk in de voormalige melkfabriek aan de Molenstraat. Daarna hebben ze in opslag gestaan omdat het ons aan een expositieruimte ontbrak.

Tegenwoordig hebben wij een keurige unit bij het Watersnoodhuis ‘Anno 1953’ aan de Veluwestraat 2 in Heijningen. In de expositieruimte presenteren we driemaal per jaar een fraaie collectie over uiteenlopende onderwerpen.

Verder hebben wij een uitgebreide verzameling foto’s en familiedrukwerk. Wie vastloopt met stamboomonderzoek kan bij ons zijn licht komen opsteken.

Bezoekers zijn van harte welkom tijdens de openingsuren op dinsdag- en donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur en op de eerste zaterdag van de maand van 14.00 tot 17.00 uur.

De kaart van ons werkgebied, de vroegere gemeente Fijnaart en Heijningen, met alle namen van polders en buurtschappen:
Kaart van Fijnaart en Heijningen